Skip to Main Contents

YRG elektromos robot megfogók

A YRG sorozat elektromos megfogói lehetővé teszik a fogóerő, a sebesség, a gyorsulás beállítását és a többpontos pozicionálás vezérlését, valamint a munkadarab mérését.

MENU

Elektromos megfogók az RCX340 vezérlőhöz.
Egyszerűen működtethetők, mert a Yamaha-robotnyelv egységes vezérlést tesz lehetővé

Egy elektromos megfogó, amely a hagyományos levegős egységekkel nehezen elérhető, nagy pontosságú fogóerő-, helyzet- és sebességbeállítást tesz lehetővé. A megfogó vezérlését egyedül a 4 tengelyes RCX340 vezérlőegység végzi. Mivel a gazdaegységgel, például PLC-vel nincs szükség adatcserére, a beállítás vagy üzembe helyezés egyszerűen elvégezhető.

Fogóerő-beállítás

1%-os lépésekben állítható a 30% és 100% közti tartományban

Mérés

A helyzet érzékelésével képes méretet venni a munkadarabról

Sebességbeállítás

A sebesség 1%-os lépésekben állítható a 30% és 100% közti tartományban, a gyorsulás pedig az 1% és 100% közti tartományban

Többpontos vezérlés

Akár 10 000 pozicionálópontot is meg lehet adni

Munkadarab-ellenőrző funkció

A HOLD (Tartás) jellel akár érzékelő használata nélkül is megállapítható, hogy megtörtént-e a munkadarab felvétele vagy elhelyezése.

Jellemzők

01Elektromos megfogók pozicionáláshoz, sebességbeállításhoz és nagy pontosságú megfogási teljesítményhez

A YRG megfogók képesek azokra a funkciókra, amelyek a levegős működtetésűek számára túl nehéznek bizonyultak – fogóerő-, sebesség- és gyorsulásbeállítás, többpontos pozicionálás, továbbá a munkadarab méretének megállapítása –, és amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy sokféle alkalmazási területen helytálljanak.

Fogóerő-beállítás

A YRG megfogó fogóereje 1%-os lépésekben állítható. Üvegtárgyakat, rugókat és más törékeny vagy könnyen deformálódó munkadarabokat is képesek megfogni. A fogóerő az ujjak helyzetének változása esetén is állandó marad.

Többpontos vezérlés

A megfogó ujjait a munkadarabok méretéhez igazodó helyzetbe lehet állítani. Ez a funkció növeli az olyan szerelősorok hatékonyságát, ahol gyakoriak az átállások, illetve különböző méretű munkadarabokkal és különböző anyagokkal dolgoznak.

Munkadarab-ellenőrző funkció

Az elektromos megfogó kimenetén megjelenik a HOLD (Tartás) jel, amellyel észlelhetők a meg nem fogott vagy a továbbítás során elejtett munkadarabok. Ehhez nincs szükség külső érzékelőre.

02A vezérlés egyetlen vezérlőegységgel megoldható

A megfogóhoz elég egy vezérlőegység. A beállítás és az üzembe helyezés sokkal egyszerűbb, hiszen a PLC-vel vagy más gazdaeszközzel nem kell kiépíteni a kommunikációt.

03Képalkotó rendszerrel ötvözve sokféle alkalmazási területen használható

A YRG megfogó az iVY2 robotikai képalkotó rendszerrel egyesítve az RCX340 segítségével pozicionálás és munkadarab-mozgatás céljára is használható a kamera. Ez egy korszerű, mégis egyszerűen kiépíthető rendszer. *Az RCX240 vezérlőegység is használható.

Hansemannstrasse 12, 41468 Neuss, Németország

Telefon: +49 2131 20 13 520 /
E-mail: info-ymeim@yamaha-motor.de
Web: http://www.yamaha-motor-im.eu/

Back to
Top