Skip to Main Contents
Search

YK-TW függesztett SCARA robotok

Megoldást kínálnak a korábbi SCARA és szervo manipulátorok hátrányaira. Pontosabb pozicionálást és nagyobb sebességet kínálnak. A Yamaha következő generációs SCARA robotja: a mindenirányú YK-TW típus.

MENU

Nagy pozicionálási pontossággal és nagyobb sebességgel felvértezve. Legyőzi a más SCARA robotok és a szervo manipulátorok korlátait, mivel kisebb a helyigénye, és nincs holttér a munkatartomány közepén.

Jellemzők

011000 milliméteres * hatósugáron belüli felületek lefedésére képes

* Az YK500TW modellre érvényes

Az YK-TW sorozat SCARA robotjai nagy forgásszög-tartományban működnek, és felülről függesztett elrendezésűek, a YK500TW modell hatósugara pedig a kar alatt legfeljebb 1000 mm. Ezáltal jelentősen csökken a berendezés helyigénye, ráadásul mozgási korlátozásokkal sem kell számolni a raklapozási és szállítószalagos összeszerelési műveletek során.

02A pozicionálás ismétlési pontossága: ±0,01 mm * (X és Y tengely)

* Az YK350TW modellre érvényes

Az YK-TW robotok a szervo manipulátoroknál nagyobb pozícióismétlési pontosságra képesek. Ennek hátterében az optimális súlykiegyenlítés és a robot belső szerkezetének áttervezése áll. A robotok ezenkívül nagy merevségű, ám könnyű robotkarokkal vannak felszerelve, amelyekben finomhangolt motorok teszik lehetővé a nagy pontosságú működést.

03Ideális szűk helyeken végzett feladatokhoz

04Kisebb befoglaló méret, kis helyigény

Az YK500TW mindössze 392 mm magas. Amellett, hogy kicsi a helyigénye, az elrendezés meghatározásában is nagyobb szabadságot biztosít.

05A normál ciklusidő mindössze 0,29 másodperc *

* Az YK500TW modellre érvényes

A TK-TW robotok rugalmasabban képesek mozogni vízszintes síkban. Kialakításuk olyan, hogy a második karjuk (Y tengely) az első (X tengely) alatt mozog. Többcsuklós szerkezetüknek köszönhetően a TK-TW robotok hatékonyabban tudnak mozogni az egyes pontok közt. A TK-TW robotok ráadásul a belső alkatrészeik optimalizált tömegkiegyenlítéséből eredően a korábbi modellekhez képest 36%-kal rövidebb ciklusidővel képesek működik.

Egy 1 kg-os teher 300 mm-es vízszintes és 25 mm-es függőleges mozgatásának normál ciklusidejét a régebbi Yamaha-modellekhez képest 36%-kal sikerült csökkenteni.

06Mindössze 392 mm és 27 kg. Kisebb tehetetlenség, nincs terjedelmes vázszerkezet.

Az YK-TW sorozathoz rögzítőkeret külön rendelhető.
További részletekért kérjük, forduljon a Yamaha értékesítési képviselőjéhez.

Hansemannstrasse 12, 41468 Neuss, Alemania

Telephone : +49 2131 20 13 520 /
Email : info-ymeim@yamaha-motor.de
Web: http://www.yamaha-motor-im.eu/

Back to
Top