Skip to Main Contents

TRANSERVO egytengelyű léptetőmotoros robotok

A TRANSERVO sorozat kis méretű és gazdaságos egytengelyű robotjainak mind a léptetőmotorjai, mind a szervomotorjai kitűnő jellemzőkkel rendelkeznek.

MENU

Új típusú elektromos munkahengerek, amelyek új fejlesztésű, vektoros vezérléses rendszerű léptetőmotorral felszerelve képesek megfelelni az olyan igényeknek, mint az alacsony költségű automatizálás, valamint a pneumatikus egységek villamosra cserélésével elért energiamegtakarítás.
Ezek a villamos munkahengerek számos különféle folyamatban használhatók, például összeszerelésben, ellenőrzésben, mozgatásban, valamint kis méretű precíziós gépelemek továbbításában, emellett a gyógyszer- és élelmiszeriparban is alkalmazhatók a mozgatási és ellenőrzési folyamatoknál.

Jellemzők

01A helyzetérzékelést egy mágneses resolver végzi

A használt resolver egy egyszerű, de erős szerkezetű egység, amelyben nincsenek sem elektronikus alkatrészek, sem optikai elemek. Ennélfogva rendkívül strapabíró, és mostoha körülmények közt is kiválóan használható. A meghibásodások gyakorisága is alacsony, és a resolver szerkezetéből következően nincs kitéve az érzékelés más érzékelőknél tapasztalt olyan problémáinak, mint például az optikai kódolók esetén az elektronikus alkatrészek tönkremenetele, illetve a tárcsára tapadt nedvesség vagy olaj.

02Az új vezérlési módszer ötvözi a szervo és a léptető motorok legjobb tulajdonságait!

Bár a léptetőmotorok alacsony költséggel üzembe helyezhetők, és üzemelés közben nem tapasztalható vibráció, azonban nagy fordulatszámnál jelentősen esik az általuk leadott nyomaték.
TRANSERVO sorozatunk ezeket a problémákat egy újszerű vektoros vezérléses módszerrel küszöböli ki, így a sorozat tagjai a szervomotorok funkcionalitását nyújtják egy léptetőmotor alacsonyabb költsége mellett.

03Az SS típus (szános típus) jellemzői és előnyei

A nagysebességű működés rövidebb ciklus időt eredményez, így növelve a gyártási termelékenységet.

A TRANSERVO a lehető legjobban kihasználja a vektoros vezérléses módszert, a terhelhetősége ezért még nagy sebességek esetén is állandó marad. Ez a ciklusidő jelentős rövidülését eredményezi. A TRANSERVO sorozat ezt az előnyt a nagy terhelést is bíró golyós orsós rendszerrel ötvözve másodpercenként egy méteres legnagyobb sebességet kínál*, ami megegyezik az azonos kategóriájú egytengelyű szervomotorokéval.

*
SS05/SS05H/SSC05/SSC05H (menetemelkedés: 20 mm)

Hosszabb élettartam a négy sor körkörös horonnyal rendelkező, két ponton érintkező vezetősíneknek köszönhetően

Az újonnan kifejlesztett csapágyazás és a szánvezető együttes alkalmazásával egy nagyon kompakt egységet kapunk. A vezető fenntartja a megfelelő gördülési ellenállást minimális csúszással, nagy dinamikus terhelés során még akkor is ha a beépítési felület pontossága rossz. A masszív kialakítás biztosítja, hogy ritkán fordulnak elő olyan problémák, mint például a rendellenes kopás.

04Az SG típus (szános típus) jellemzői és előnyei

Dinamikus terhelhetőség – vízszintesen 46 kg, függőlegesen 20 kg

A terhelhetőség a merev asztalos szánnak és az 56-os (méretű) motornak köszönhetően jelentős mértékben megnőtt. Ennek köszönhetően a maximális terhelhetőség a 4x-re nőt, a horizontális alkalmazás során, míg vertikálisan 20 kg-ra.

Legnagyobb sebesség 1200 mm/s

Az elérhető legnagyobb sebesség 1,2-szer nagyobb, mint a jelenlegi modell, az SS05H által kínált érték, így a berendezéssel csökkenthető a ciklusidő.

05Az SR típus (rudas típus) jellemzői és előnyei

Ritkábban szükséges karbantartás

A golyós orsóban található kenőfej és lehúzó biztosítja a termék hosszú élettartamát és a karbantartások közti időtartamok megnövelését.
・Hosszú ideig nincs szükség karbantartásra
・Zsírtakarékos kenőrendszer
・Megakadályozza a részecskék általi szennyeződést

06Az STH típus (csúszóasztalos típus) jellemzői és előnyei

A golyósorsóval szerelt vezetősín nagy merevségű és pontosságú igényekhez

A termék legnagyobb nyomóereje 180 N, a pozicionálás ismétlési pontossága pedig ±0,5 mm. A beépített vezetősín és szán révén kisebb a lehajlás, a golyókeringető típusú egyenes vezetősín pedig nagy merevséget és pontosságot tesz lehetővé. Az STH06 esetében a megengedett túlnyúlás meghaladja a FLIP-X sorozat T9 modellje által megengedettet. Az STH típus optimális a pontos összeszereléshez.

07A BD típus (szíjas típus) jellemzői és előnyei

Hosszú kinyúlást igénylő alkalmazási területekre

A termék nagy sebességű működést tesz lehetővé hosszú, 2000 mm-es legnagyobb kinyúlással és 1500 mm/s-es leggyorsabb szállítási sebességgel. Felszerelésekor nem kell külső elemeket (például a burkolatot) eltávolítani. A berendezés alapfelszereltségét képezi egy porvédő lemez, amely biztonságosan befedi a vezetősínt és a szíjat, így megakadályozva a kenőzsír szétfröccsenését, és az idegen tárgyak általi szennyeződést is. A termék leginkább a munkadarabok pozicionálására vagy a nagy távolságú továbbítására alkalmas.

08Az RF típus (forgóasztalos típus) jellemzői és előnyei

A TRANSERVO sorozat első forgótengelyes modellje

A másodpercenként 420 fokos legnagyobb forgási sebességű és ±0,05 fokos pozícióismétlési pontosságú RF típus egy vékony forgóasztalos villamos mozgatótag. A felhasználási területtől függően két modell, a normál és a nagy merevségű típus közül lehet választani Az RF típus nagyon könnyen használható, a munkadarab egyszerűen rögzíthető az asztalon és a talp keretén. Az RF típust tokmányba fogva forgó mozgású továbbításhoz, illetve robotkézzel kombinálva függőleges elforgatáshoz lehet használni.

Hansemannstrasse 12, 41468 Neuss, Alemania

Telephone : +49 2131 20 13 520 /
Email : info-ymeim@yamaha-motor.de
Web: http://www.yamaha-motor-im.eu/

Back to
Top