Skip to Main Contents

PHASER egytengelyű lineár motoros robotok

A PHASER sorozatú, lineáris motoros egytengelyű robotokra mind a tengelyes, mind a lapos típusok tulajdonságai jellemzőek.

MENU

Nincs korlátozva a kritikus sebesség, még a legnagyobb, 4 m hosszú kinyúlás használata esetén sem. Kimagasló teljesítmény nagy távolságú továbbításnál.

Lineáris motoros beavatkozó egység, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy megfeleljen a hosszú kinyúlás, a nagy sebesség és a nagy pontosság követelményeinek, mivel a gyártóberendezések egyre nagyobbak, az üzemekben alkalmazott szállítóberendezések pedig egyre gyorsabbak.
Különböző szerszámok felhelyezésével ez a beavatkozó egység sokféle alkalmazási területen használható, ilyen például az villamos, elektronikus vagy mechanikus alkatrészek csavarmeghúzást igénylő összeszerelése, a behelyezés, a kivétel, az áthelyezés, a ragasztásos rögzítés és a forrasztás. Körülbelül tíz év telt el az értékesítés 2003-as megkezdése óta. A lineáris motoros beavatkozó egységet folyamatosan fejlesztjük, hogy megfeleljen a piac igényeinek, és a berendezés kiválóan teljesít mint közvetlen beavatkozó egység, illetve az automatizált gyártóberendezések meghajtótengelyeként is kitűnő eredményeket mutat.

Jellemzők

01A Yamaha saját gyártású részegységei alacsonyabb költségeket jelentenek

Az eredetileg a Yamaha által kifejlesztett mágneses útmérőket máig mi gyártjuk. Más jelentősebb részegységek gyártását is megtartottuk, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez. A lineáris mechanizmusok ma már nem számítanak különleges berendezéseknek, hiszen napjainkban a golyós orsós rendszerekkel egyenértékű megoldást kínálnak a megfelelő feladatokra.
A lineáris motoros típusok különösen akkor jelentenek alacsonyabb költségeket, ha könnyű munkadarabokat kell nagy sebességgel nagy távolságra szállítani.

Egytengelyű robotmodellek összehasonlítása

Modell Egységköltség *1 Legnagyobb sebesség
(mm/s)
Terhelhetőség
(kg)
A pozicionálás ismétlési
pontossága (μm)
Legnagyobb kinyúlás
(mm)
A keret méretei *2
(Szé. × Ma.) (mm)
MF7-1500 2500 10 (7) *3 ±5 4000 85 × 80
F17-40-145 720 *4 40 ±10 1450 168 × 100
B10-1450 1850 10 ±40 2550 100 × 81
*1.
Összehasonlítás a fent jelölt kinyúlások használatával.
*2.
Kábelvezető nélkül.
*3.
Az érték csak 7 kg, ha a legnagyobb sebesség 2500 mm/s (vagyis 10 kg továbbítása esetén 2100 mm/s).
*4.
Az érték az 1450 mm-es kinyúlás esetén érvényes kritikus sebesség figyelembe vételével lett meghatározva.

02Nagy sebesség, nagy továbbítási távolság

A lineáris motoros egytengelyű robotok legfontosabb vonzereje az, hogy a kritikus sebességkorlátok megegyeznek a golyós orsós rendszerek esetén alkalmazottakkal. Még a nagy távolságú továbbítás esetén sem kell csökkenteni a legnagyobb sebességeket. A normál legnagyobb kinyúlás nem kevesebb, mint 1050 mm az MR típus esetén és 4000 mm az MF típus esetén. Emellett a nagy távolságú továbbítás ciklusidői is nagyon jelentős mértékben javultak.

A lineáris egytengelyű PHASER és az egytengelyű FLIP-X robot mozgásprofilja

03A normál kétkocsis összeállítás helytakarékos, és kiváló hatékonyságot kínál

Ezzel a termékkel a figyelembe veendő költség és a helyigény is csökkenthető két egytengelyű robot alkalmazásával összehasonlítva. Nincs szükség a tengelyek illesztésére, és a szerszámok is megoszthatók, ami lerövidíti a beállítási időtartamot. Végül pedig az RCX sorozatú vezérlőegység használata esetén ütközésgátló vezérlőfunkció is rendelkezésre áll.

04Az MF sorozat legnagyobb terhelhetősége: 160 kg

Az MF sorozatban lapos mágneseket használnak, így a nehéz tárgyakat is nagy sebességgel és nagy pontossággal képes továbbítani.

05Alacsonyabb zajszint és hosszabb élettartam

A golyós orsós robotokkal összevetve kevesebb a csúszó és forgó szelvény, így a működés rendkívül csendes. A tekercsek és a mágnesek nem érintkeznek, vagyis nincs kopás, ezért a robot sokkal hosszabb időn keresztül üzemképes marad.

Hansemannstrasse 12, 41468 Neuss, Alemania

Telephone : +49 2131 20 13 520 /
Email : info-ymeim@yamaha-motor.de
Web: http://www.yamaha-motor-im.eu/

Back to
Top