Skip to Main Contents

XY-X Szervo manipulátorok

Az XY-X sorozatot a lineáris robotok széles választéka alkotja, amelyek az ügyféligényeknek megfelelő teljesítményt kínálják.

MENU

A termékcsalád a lineáris robotok teljes palettáját kínálja, melyek méretben és teljesítményben is pontosan megfelelnek az ügyfelek igényeinek, és ideálisan használhatók számos alkalmazási területen.

2–6 egymásra merőleges szános tengelyből álló villamos mozgatótag.
A kis méretű és alacsony árú karoktól a nehéz tárgyak továbbítására és nagy távolságú továbbításra is alkalmas karokig a karváltozatok bőséges választéka áll rendelkezésre, így a berendezés az ügyféligények széles körének meg tud felelni.
Ez a villamos mozgatótag sokféle alkalmazási területen, így például kis méretű precíziós gépelemek, autóipari részegységek és kártyára szerelendő elektronikus alkatrészek összeszerelésére, megmunkálására, behelyezésére, kivételére, mozgatására és csomagolására is használható.

Változatok

PXYx
FXYx
FXYBx
SXYx
MXYx
SXYBx
NXY
NXY-W
HXYx
HXYLx

A 3 vagy több tengelyből álló kialakításokhoz kérjük, válasszon az alábbiak közül:

  • Z tengelyen befogott talppal és mozgó asztallal kialakított típus
  • Z tengelyen befogott asztallal és mozgó talppal kialakított típus

Jellemzők

01A resolver tartós működést és megbízható helyzetérzékelést biztosít

A helyzetérzékelést egy egyszerű, mégis erős szerkezetű resolver végzi, amelyben nincsenek elektronikus alkatrészek és optikai elemek, így a mostoha körülmények közti használatot is rendkívül jól bírja. A meghibásodások igen ritkák. A resolver szerkezetéből következően nem jelentkeznek a más érzékelőknél tapasztalható érzékelési hibák, például az elektronikus alkatrészeket tartalmazó optikai kódolók esetében a meghibásodások, illetve a tárcsára tapadt nedvesség és olaj. A véghelyzet és az egyes lépések mechanikai értékét az összes vezérlőegység megosztva kezeli, vagyis a véghelyzet és az egyes lépések értéke közt egyszerűen a paraméterek megadásával lehet váltani. Még ha a véghelyzet tárolóakkumulátora teljesen le is merül, az XY-X az egyes lépések értéke alapján akkor is tovább tud működni, vagyis a gyártósornak hiba esetén sem kell leállnia. Emellett a tartalék áramkörök is teljes átalakításon estek át.

02Költségmegtakarítás

Annak köszönhetően, hogy a teljesítmény növelése mellett csökkenteni tudtuk az alkatrészek darabszámát, alacsonyabb áron tudjuk kínálni termékeinket. Azáltal, hogy resolvert használunk a berendezésben, megkerültük azt az elképzelést, hogy a véghelyzeti egységeknek drágáknak kell lenniük. Sőt mi több, a mechanikai alkatrészek változatlanok maradnak, függetlenül attól, hogy az egyes lépések értékét vagy a véghelyzet értékét használják-e.

03Egyszerű karbantartás

Habár a berendezésben egy beépített szerkezet működik, a karbantartás egyszerű, mert az olyan részegységek, mint a motor vagy a golyós orsó, egyedileg cserélhetők.

04Négy sor körkörös horonnyal rendelkező, két ponton érintkező vezetősínek

A négy sor körkörös horonnyal rendelkező, két ponton érintkező vezetősíneknek köszönhetően kisebb a golyók csúszás. Ennek köszönhetően a berendezés kiváló forgómozgást biztosít még nagy nyomatékú terhelés vagy a felszerelési felület nagyobb pontatlanságai esetén is. Meghibásodások, például szokatlan kopásból eredő meghibásodások szintén sokkal ritkábban fordulnak elő.

Hansemannstrasse 12, 41468 Neuss, Németország

Telefon: +49 2131 20 13 520 /
E-mail: info-ymeim@yamaha-motor.de
Web: http://www.yamaha-motor-im.eu/

Back to
Top