Skip to Main Contents

SYSTEEM

Lees meer over de technologie die de Yamaha Power Assist-systemen speciaal maakt

Select Language
MENS EN MACHINE ALS EENHEID

MENS EN MACHINE ALS EENHEID

Rijder en machine een eenheid laten vormen: dat is het hoogste ontwikkelingsdoel dat Yamaha zichzelf heeft gesteld op de lange termijn
We zijn voortdurend bezig om door middel van technologie de rijder het sensationele gevoel van een absoluut vlekkeloze rit te geven.

YAMAHA fabrieks-tuning

YAMAHA fabrieks-tuning

Om het idee van 'Mens en machine als eenheid' te realiseren, hebben we het 'Quad Sensor System' en de 'Automatische Ondersteuningsmodus' ingebouwd in de aandrijfunits uit onze collectie. Onze technici gebruiken deze technologieën om elk systeem te optimaliseren in overeenstemming met het onderliggende gebruiksdoel.

Het Quad Sensor System

Het Quad Sensor System

Sensortechnologie die jouw rijervaring ondersteunt

Het Quad Sensor System heeft naast de gebruikelijke sensoren voor snelheid, trapfrequentie en koppel, ook een hellingshoeksensor die de klim- of daalhoek van de fiets meet. Het systeem registreert automatisch de rijomstandigheden en biedt vervolgens de juiste hoeveelheid ondersteuning en acceleratie.

Automatische Ondersteuningsmodus

Automatische Ondersteuningsmodus

De toegepaste kennis van Yamaha voor elke rijsituatie

Elke sensor registreert de rijomstandigheden waarna een algoritme automatisch de juiste hoeveelheid trapondersteuning kiest. Het resultaat is een verfijnd en gebruiksvriendelijk rijgedrag. De algoritmes zijn verschillend voor elk van de aandrijfunits in de collectie waardoor ze perfect afgestemd zijn op elk inzetbereik. Als je handmatig wilt schakelen tussen de verschillende ondersteuningsstanden, dan kun je eenvoudig de Automatische Ondersteuning uitschakelen.

Drie aandrijfunits met een verschillend inzetbereik

Onze technici gebruiken deze technologieën om elk systeem te optimaliseren in overeenstemming met het onderliggende gebruiksdoel.

Back to
Top